Spoločnosť Home Credit poskytla za 1.polrok úvery v hodnote 94 mil.eur

18.07.2014 Bratislava

Bratislava 18. júla (TASR) - Súčasná ekonomická situácia nahráva pozitívnym výhľadom a odzrkadľuje sa to nielen na zlepšujúcich sa makroekonomických ukazovateľoch, ale aj na situácii v domácnostiach. Myslí si to finančný riaditeľ spoločnosti Home Credit Zdeněk Šperka.

Dokumentuje to skutočnosť, že podiel nesplácaných úverov je stabilný, s náznakmi mierneho poklesu. Stabilita je daná prísnym riadením rizika, ktorá sa najviac spája so zlepšujúcou sa situáciou domácností. Nezamestnanosť klesá, ceny nerastú, alebo dokonca klesajú, a tak by v tomto smere nemalo dochádzať k žiadnym výkyvom.

Ako povedal pre TASR, vlaňajšok bol pre Home Credit rekordný, pretože prvýkrát v histórii prekonal hranicu 200 miliónov eur v poskytnutých úveroch. V prvej polovici roku Home Credit Slovakia požičal 94 miliónov eur, čo vzhľadom na legislatívne zmeny a rýchlosť, s akou sa im bolo treba prispôsobiť, je tento výsledok dobrý a dáva veľmi dobrú štartovaciu pozíciu do druhého polroku.

Spoločnosť pre druhú polovicu roku predpokladá, že si udrží rovnaký trend ako v minulom roku.

V počte aktívnych klientov nenastala veľká zmena. Ich počet je stabilný a oproti vlaňajšku nepatrne narástol. Na súčasnom trhu, ktorý je celkom zaplnený, už nemožno očakávať veľké zmeny a prírastky v počte aktívnych klientov. Spoločne s tým vzrástol aj počet aktívnych zmlúv o 4 %.

Hoci vo finančnej oblasti je badateľný trend obchodovania prostredníctvom internetu, spoločnosť Home Credit Slovakia spustila pilotný program tzv. kamenných pobočiek. V týchto dňoch začali svoju činnosť pobočky v Bratislave a Košiciach, do konca augusta by mala pribudnúť v Žiline. Po vyhodnotení ich činnosti spoločnosť predpokladá postupné otvorenie pobočiek v mestách nad 40.000 obyvateľov.
 

Vyberte región